Je čas jahod! Jak je vidí čínská medicína?

Proč u nás vrcholí sezona jahod právě v červnu? Protože máme teplé počasí a potřebujeme se trochu ochladit. Jahody mají podle čínského pohledu svěží povahu a to se pro ochlazování organizmu báječně hodí.

 

Její chuť je sladká a kyselá. To znamená, že má specifický účinek na slezinu (sladká) a játra (kyselá). Jahody tedy v přiměřeném množství zpevňují slezinu a rodí tekutiny, dále pak zvlhčuje plíce.

 

Jak má ale laik poznat, že právě to on potřebuje? Může mu být třeba těžko po jídle, bolet ho žaludek, může mít chrapot, suchý kašel, škrábání v krku, nebo nadměrnou žízeň. Dále mohou jahody vhodně doplnit léčbu zvýšeného cholesterolu, vysokého tlaku nebo hemoroidů.

© 2016 by Jana Škrletová. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now