top of page
Tento web byl vytvořen v editoru webových stránek od . Vytvořte si svůj vlastní ještě dnes.Začít
.com

buddha-gbd11661ed_1920_edited

gingko-1356153_1920

Medicinal Herbs

buddha-gbd11661ed_1920_edited
1/19
Tradiční čínská medicína
Mgr. Jana Ondrák Škrletová
Je čas jahod! Jak je vidí čínská medicína?
Proč u nás vrcholí sezona jahod právě v červnu? Protože máme teplé počasí a potřebujeme se trochu ochladit. Jahody mají podle čínského pohledu svěží povahu a to se pro ochlazování organizmu báječně hodí.
Její chuť je sladká a kyselá. To znamená, že má specifický účinek na slezinu (sladká) a játra (kyselá). Jahody tedy v přiměřeném množství zpevňují slezinu a rodí tekutiny, dále pak zvlhčuje plíce.
Jak má ale laik poznat, že právě to on potřebuje? Může mu být třeba těžko po jídle, bolet ho žaludek, může mít chrapot, suchý kašel, škrábání v krku, nebo nadměrnou žízeň. Dále mohou jahody vhodně doplnit léčbu zvýšeného cholesterolu, vysokého tlaku nebo hemoroidů.

bottom of page