Je čas na salátek! Jak ho vyvážit z pohledu čínské dietetiky?

Červen je vhodný pro konzumaci různých zelených salátů zejména proto, že hodně jich je hořké povahy a ta patří k elementu ohně, který právě vládne.

Co takhle dát si třeba rukolu s rajčaty? Rukola patří elementu ohně, rajčata patří naopak dřevu. Vhodně zvolená zálivka například z kvalitního za studena lisovaného oleje (element země), citronu nebo třeba octa balsamika (element dřeva), soli (element vody) a pepře (element kovu) krásně doladí salát a máte vyvážený a rychlý pokrm pro současné teplé dny.

Pohledem čínské medicíny je tento pokrm osvěžující a vytváří krev a šťávy, což se hodí zejména při stavech nedostatku krve a yinu.

© 2016 by Jana Škrletová. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now