top of page
Tento web byl vytvořen v editoru webových stránek od . Vytvořte si svůj vlastní ještě dnes.Začít
.com

buddha-gbd11661ed_1920_edited

gingko-1356153_1920

Medicinal Herbs

buddha-gbd11661ed_1920_edited
1/19
Tradiční čínská medicína
Mgr. Jana Ondrák Škrletová
Je čas na salátek! Jak ho vyvážit z pohledu čínské dietetiky?
Červen je vhodný pro konzumaci různých zelených salátů zejména proto, že hodně jich je hořké povahy a ta patří k elementu ohně, který právě vládne.
Co takhle dát si třeba rukolu s rajčaty? Rukola patří elementu ohně, rajčata patří naopak dřevu. Vhodně zvolená zálivka například z kvalitního za studena lisovaného oleje (element země), citronu nebo třeba octa balsamika (element dřeva), soli (element vody) a pepře (element kovu) krásně doladí salát a máte vyvážený a rychlý pokrm pro současné teplé dny.
Pohledem čínské medicíny je tento pokrm osvěžující a vytváří krev a šťávy, což se hodí zejména při stavech nedostatku krve a yinu.

bottom of page